OVER DE FOTOGRAAF

MARJAN VERSLUIJS

Ik heb heel lang analoog gefotografeerd (Bronica middenformaat en Canon EOS 1V kleinbeeld). De magie van het zelf afdrukken werkte verslavend. Dat was al zo toen ik als klein meisje met mijn vader hele dagen in de doka doorbracht. Toch maar eens een digitale camera geprobeerd. Na een dagje experimenteren met mijn analoge Canon 1V en de Canon 5D mark I, kon ik er niet meer omheen: van deze twee leverde de digitale camera de beste resultaten.

Sinds december 2008 ben ik aan het werk met de Canon EOS 5D mark II. De foto’s zijn scherper, hebben meer detail en kunnen op veel groter formaat geprint worden. Ik mis de doka, de geuren van de chemicaliën, maar eerlijk is eerlijk: de balans slaat zeker positief door naar de digitale camera. Zeker met de EOS 5D Mark III, die ik sinds september 2012 gebruik. Nog weer beter: waar zou het eind zijn? Qua prestaties is het eind nog niet in zicht. Sinds half 2017 is de Mark IV beschikbaar. Helaas is het plafond van de prijs ook nog niet bereikt. Nog even sparen dus.

Als fotograaf richt ik mij op verschillende onderwerpen: architectuur, reizen, natuur. Voorbeelden vindt u in mijn portfolio. Specifieke onderwerpen fotograferen behoort zeker tot de mogelijkheden. U kunt natuurlijk ook foto’s bestellen uit mijn portfolio, als digitaal bestand om op uw website of in drukwerk te gebruiken, voor een mooie print op art paper, of wat dan ook. Dat is het leuke van het digitale tijdperk: de mogelijkheden zijn in principe eindeloos. Kijk voor meer informatie op de pagina ‘Tarieven’. U kunt contact opnemen via de pagina ‘Contact’.