Fotowand

Een nieuwe trend in het interieur is de fotowand. Niet te verwarren met fotobehang. Een fotowand bestaat uit verschillende foto’s, die samen één compositie vormen. Er is voor elk interieur een compositie te bedenken. Een aantal voorbeelden worden in de interieurfoto hier onder getoond. In de slider daaronder staan de composities die ik tot nu toe gemaakt heb.

Lees verder onder de foto en druk hier

Bij het bepalen van de compositie is het van belang om de verhouding van de plek waar het werk komt te hangen ongeveer aan te houden, ook afhankelijk van het effect wat bereikt moet worden. Een lange gang zal met een horizontale compositie langer lijken. Een kamer lijkt hoger met een verticale compositie.

De inhoud van de foto’s kan mooi aansluiten bij de rest van het interieur, of juist een accent toevoegen. De foto’s kunnen op elkaar aansluiten met één thema, in kleur of in zwart wit. Een mooi vormgegeven persoonlijke quote als onderdeel van de compositie, kan een blikvanger zijn.

De uitvoering van de foto’s is heel divers: strakke aluminium lijsten met en zonder passepartout, juist geen lijsten maar prints op dibond, allerlei soorten lijsten van hout met of zonder passepartout. Eigenlijk te veel om op te noemen.

Ik geef graag advies aan huis. Samen bepalen we de afmeting van het werk, welke compositie geschikt is, wel of geen thema, in kleur of juist niet, en de uitvoering.
Neem gerust contact op voor een vrijblijvend advies aan huis.

Om een idee te krijgen van de verschillende mogelijkheden heb ik er een aantal op een rijtje gezet: fotowand composities (Excel-bestand)